Tuesday, December 29, 2009

kerinduan

walaweyh...lame gler dh tglkn UMP
warghhhhhhh...
rindu nk gelak same2..
rindu nk ngalan kechik...
rindu tgk nad gadoooh ngn ahsue...
rindu bdk2 ni sgale bagai..
tol la nad ko ckp kat blog ko...
pepehal xnk dh masok ump..
tp sume jadi yang best2 kat UMP!!!!!!!!!!!!

Saturday, November 21, 2009

kenangan

xabis2 lg nk cite pasal psm..huhu..ni last ni...kenangan psm ni memang byk gler weyhhhhhhh....ni aku nk cter la ckit gmbr2 kenangan time PSM...

ni poster psm aku



bedebar ni time nk tgu org industri dtg

ni la booth aku..kosong gler..

beza ngn booth aini

booth ini paling meriah...bangga aku tgk seorg oku mampu menjadi pelajar terbaek..sdgkn aku yg Allah ciptakan sempurna xpenah bersyukur dgn ape yg ade...aku bersyukur ya Allah..


bersame k.ayu


booth k.ayu..lg la simple minah ni..hahaha..tp 1st prize beb

bersame k.ayu lg

with k.ayu,k,ecah,alin n along..alamak along feeling2 kuch2 ota ei ke long..hehe

time menggebang

muke2 pembentang

with kcik..apy sgt kcik dtg..siyes apy time kck dtg..tp pic blur r..

beramai -ramai


bersama puan Awanis


lagi bersama pn.awanis

tgu result


pemenang..cayalah k.ayu!!!!!!


gmbr2 time present psm xde sape nk amikn..huhu..time present industri je ade..nad!!!!ko memang smpai ati r x dtg kn tgk aku..hampeh...sekian..........

thanks....

disbbkan aku beseorangan dlm blik skg ni kan..aku pon xtau la nk wat pe kn....kcik dh kuo..nad dh blah..sue g beromen... so aku mestilah bosan nk mati..nk stdy mintk mahap bebanyak la..otak aku dh sendat dh...aku bru pas tgk cter wrong turn 3..agak la xbest ...dh hero nye x ensem lgsg...memule aku tgk 4 org ngn nad kcik sue...pastu sorg2 blah...cm cter ni gak..sorg2 mati..last2 tgl aku jer sengsorang tgk..cm cter ni gk tgl sorg jer hero tgl..kire2 aku cm hero la gk kn..sume g aku jer tgl yg slmat..hahaha..ape aku ngarot ni... dh tgl sorng2 ni aku pon godek2 la balik psm aku ni..nk ciapkan user manual b4 binding pe sume..

projek sarjana muda (PSM) memng byk sgt2 bg kenangan pd aku...ape sume yg x sangke sume leh jd..memang penetuan hidup mati la bg aku..tetbe ko dh pk2 cmni nk wat cmtu ko design tp last2 xjd cm ape ko inginkn....sabor jer..airmate ni dh x tekire dh kuo nye time nk ciapkan...tp manusia yg sentse ngn aku time susah n seng aku (slaen ma n pak aku la kan) nad n cik alip la...due ketol ni kalo xde ngn aku..aku xtau la nk ckp ape....memng aku x truskn..memang seriusly diorg byk sgt2 tlg aku.... sume same2 ngn aku...

family ku..semangat ku..tp akk xde la pic ni..huh


before kehangatan psm ni abis..coz stil lg masing2 x anta thesis kn..ya Allah...bersyukur sgt2 aku kepadaMu ya Allah...akhirnye aku dpt tamatkan projek aku dgn baek..aku nk sgt2 time kasih teramat sgt la kat mak n ayah aku..time kasih sgt2 mak...sentse ade kat cc aku..aku ari2 ngadu susah2...die sentse ckp mk sentse doakan ank mak tersyg ni...mak ai time tu aku lg la nk mengis gler..cm tisu ase ati...nk tokoyak2...tiap ari die akn cll suh jgn lupe mkn nti xleh nk wat keje...hmm..aku terlalu syg mak aku!!!!!!! ayah pon same..thanks ayah..sentse bg suport..ayah slalu tye keje dh ciap x?? ayah ckp wat slow2... thanks sgt2 ayah...ayah bg aku 1k..ayah ckp biar semngat nk ciapkan psm bg yg tebaek... thanks sgt2....

thanks pd cik alip...thanks sgt2 cik alip sntse ngn lela time sush seng...5 thun kite same2 xpenah skali pon cik alip tglkn lela time sush...xpenah skali pon kite gaduh besar.. sentse sabar ngn prangai lela..xtau la nk ckp ape kt awk...terlalu baek bg lela..awk sentse jge lela dlm ape keadn skali pon..thanks bg moto sengkn lela nk g mne2... UMP ni dh la jauh dr sgalenye mto ni la bg kesenangan... thanks bg kete... mudahkn lela n rumet g wat keje...nk g present psm sume naek kete ni la..thanks sgt2....thanks teman wat psm sampai kite kene kejar ngn kambing...kambing tu pon sengal cm la tau nk mkn twistieskn..xtau dh nk ckp ape kat cik alip ni...thanks sgt2...mintk maaf sgt2 coz xdpt tunaikan pemintaan cik alip tok rapatkan lg hbngn kite ni..doakan lela dpt keje eh dulu....thnks sgt2..

cik alip


thanks kt bff aku nad....ini olang byk laju muloot ooo...tp kau tetap kwn tebaek aku...pepehal sume dr skcik2 hal smpai la sbsor2 hal...sume aku ngn die la.... time nk anta draft psm dh lmbt gler..aku nye muke xtau la cmne dh cuak..tp die sabor kn aku..aku pon cm kontrol2 gk dpn die..die ni hangin semcm ckit...hahahaha...ktorg sling besandaran..chewaahhhhh....thanks nad if ko xde aku xtau la cmne lg la aku give up nk becrite ape sume xde sape nk dgor pon....ngn ko je r sume2...

thanks kat bff ku kecik...sabor ngn aku time ngalan2 ko sume..ko memng best...sabor je ngn aku n nad time ngalan2 ko..leh gak ilgkn tensen...aku tau jauh d sudot ati ko xleh pon nk trime aku sbgai kwn baek ko..ko xleh pon nk ngam ngn aku....dr dlu smpai skg aku prasan jer...cume aku biarkn..aku tetp agp ko cm adik2...rsau ape jd kat ko sume...

kami

thanks pd ahsue yg asik la ajak aku dok maen uno..ayat die if aku malas maen.." ala ko bkn wat psm pon..dok jer.." pergh memng pembakar semngt la ayat ko tu ahsue oi!! die ni if x gdoh shari ngn nad x sah...carot mencarot caci mencaci tu dh jd lauk dak 2 ketol ni ari2..lawak gler weyh tgk diorg....

thanks kat dak dpn bilik aku...mcna n alin...byk ajar aku bg idea2...thanks kat jah tlg aku wat table of content...hehe...

thanks kat k.ayu,k.ecah,along n emma yg kongsi ketakotan same2...hehe..thanks sgt kat khalis tlg aku ngn ikhlas time aku xleh wat cooding...thanks kat haziri yg tlg ajar aku design website aku..ajar 1 per1 sampai aku faham sume...sampai aku leh wat function sendri..thanks sgt2...thanks pd kaywon,nik,lulu,yana,aini,ana,athirah,k.fahrin... thanks pd dak2 laki bcs gak...thanks sume...






Sunday, November 15, 2009

draft psm..???

skg ngah behempas pulas ciapkan draft psm...ala xde la behempas pon..tido byk lg ade...yg memng behempas pulas nad n kcik la...rajin gler...kcik memng PATOT dpt award paling cool time wat psm...die xpenah pon ngadu2 isao ke ape kat kitorg alih2 ha koooooooo dh ciap psm die..n sampai skg aku n nad still xleh tgk ape system die wat...die xbg..kitorg pon xtau la np...ko pujok la die sampai lebam xkn die bg nye ko tgk system die..kcik tlg la jwb np ko xbg sgt tu yek..nmpak perahsia nye diri die d ctu...xpela biarla pertnyaan aku ni di selubungi misteri kck ek....tp kcik (eh ade lg tp tu)....ko tipu ko x watkan pon date aku leh kuar..warghhhhhhhh...ee..pening gler la nk tolkan draft ni nk kne masukn dlm apendix2 ape ni sume??? aku sengsorang jer pg2 ni tu lg la menmbah kebosanan aku..nad kecik sue still tido lg...sorg tido cm penari bogel bru balik dr club (if ade pencuri masuk n nk rogol die xpayah dh nk bukak2 sume..dh free2 bg package),sorng lg tido cm kuda kene pil viagra,sorg lg maintain tdo telentang cm ohh indah nye tidooooooo..hahaha...sure diorg ni dh ciap draft mlm td...diorg memng bgos gler leh stay up sampai subuh ciapkan keje sume..aku mintk mahap la nk cmtu...kul 3 aku dh lalok...trus tido..ni bru la bgon tehegeh2 nk wat keje....tgk diorg tido nyenyak gler weyh....boring nye aku....

oh blog ku...........

walaweyh lame gler x update blog..tu je la kate2 bile lame x update...aku memng hangit bile ade mangkok ni ckp "mentang2 blog die best"..........oi nad aku lempang ko nak????e....benci aku..haha..alhmadulillah syukur teramat sangat2 coz undergarduate project dh setel.. now ngah betungkus lumus nk jilid plak..tp ati ni tetap isao coz grade x kuar lg..pic2 time present psm nti la aku upload tenet kat cni cm hampehh giler...nway time psm memng bedebar giler nk mati...siap ngis2 bagai takot kan...kene plak evaluator aku pn.norazlina and prof embong...kcik plak Dr. norozila and en.fadli but nad memng lucky giler la dt sv aku dr.noraziah n pn awanis yg baek giler kn...nway nad xtau yg b4 die present aku dh gtau dr.aziah suh bg nad markah tgi n jgn tye byk2..(walaweyh cter xleh blah..hero x aku??haha..nad ape ko ase skg??haha) oopss lupe plak rumet kitorg sue..evaluator die miss norlin n i forgot d other 1 la...lantak la sue oi..haha... aku kne present pg..nad n kcik ptg..so..pg2 kul6 aku dh bgon ciap2 bgai sume...tepon sume mak ayah& cik alip... dh ciap2 kul 8 g la libry ngn sue n alin...setup sume booth masing...punye lame bgai tgu evaluator around 11 bru la prof dtg..trus present dpn prof...cuak die mak ai..tuhan jer tau..tiap kali nk gtau function2 lam website aku tiap kali tu la ckp bismillah prof ae sampai cm nk gelak...senyum je die..die bg komen2...alhamdulillah berjalan lancar....pastu ngn pn.rozlina ni plak...yg ni horror ckit aku...beliau ciap suh wat add 1 field pd function announcement board...so aku bkak la cooding sume...wat2 alhmdulillah leh gak...tp 1 jer xleh time die suh tukar sem tu..memng xleh la coz time register dh add sem tu..wat eva la..pastu sib baek mase die dh smpai so die mintk plak doc2 SDD,SRS,SDP sume bagai..die cek2 ciap db sume die cek 1 per1 okkkkkkkk....jenuh aku tgk die cek sampai tekuar bijik mate aku...last2 die ckp ok thanks...pastu blah cmtu..walaweyh time tu aku cm nk ngis...aku cm ase sure la aku fail ni...ckup2 mkn ni...ptg plak aku anta dak 2 ketol nad n kcik g libry aku pon kne r follow same nk present dpn sv plak...sv aku evaluator nad so kne la tgu nk g present dpn die lame gak r sejam gak...pastu aku present dpn dr.aziah..alhmdlh ok je la...beliau memng baek gler..ptg tu ciap2 sume bgai nk jup cik alip plak..bru balik dr subang..memng penat gler tp tepkse la kan...


tu ler citer PSM kitorg..alhmdullilah kitorg dpt present dgn selamat...
so for the psm aku nk sgt2 ucapkan thanks sgt2 kat mak yg sentse bg dorongn ayah pon sme...teharu sgt xpenah jemu dgr aku ngis2...pastu kat 2 ketol kesayanga aku nad n kcik(cm geli2 plak xpenah ckp cmni kat korg) ..yg sentse la dgor rintihan aku...pastu kat cik alip. byk sgt sabar ngn aku..thanks bg kitorg serumet lenjan kete awak yer..anta kcik n sue g tusyen kat kk4...pastu kitorg g present sume naek kete ni la..pastu kat kwn laen meng close gler kitorg skg...ngn k.ecah n d geng...mekna n d geng..jah sume2 la... sue...sume2 ni next entry plak ek...

alhmdulillah syukur sgt aku terpilih antara top 11 terbaek psm present plak dpn industry...n congrate sgt2 to k.ayu meng 1st prize dpt g hongkong cayala kak jah oiiiiiii!!!!

ok r laen kali plak wat entry laen....penat dh ni weyhhhhhhhh...nak2 dgor ade serigale dpn aku asik la bising nk tolkan draft..ilg konsetrasi aku...hahhaa...nti sure rindu kat rumet2 kitorg...xde la aku dgor lg jerit pekik rumet aku pasni..if x..ari2 bilik ni bising ngn carot mencarot sue n nad...haha..dh r ngantok weyh....chow...kecik gudluk exam...aik sakit gg dh baek ke chat ngn mat nuar??hahaha....semlm kcik asik la ngamok sakit gg katenye la..tu r hagemaru dh ckp baek saki hati dr sakit gg...aku ngn nad asik la tgk fo skg malas wat keje...nad skg dh mkin jd kim sooro...chow...